Testamenttilahjoitus Suomen Kellomuseolle.

Suomen Kellomuseo vastaanotti helmikuussa 2012 testamenttilahjoituksen, joka oli laadittu aviopuolisoiden toimesta vuonna 1997. Lahjoitus sisältää osan kuolinpesän kellokokoelmasta.

Lahjoitetut kellot ovat huollettuja ja hyvin pidettyjä.

Lahjoitus sisältää kaksi Omega rannekelloa. Miesten rannekello voidaan ajoittaa sarjanumeron perusteella 1950-luvun alkuun. Naisten 24-kivinen automaattirannekello Omega Constellation on 1970-luvun alkupuolelta. Kello on alkuperäisessä rasiassaan.

Lahjoituksen toinen naisten kello on Zenith Sporto merkkinen rannekello 1960-luvun alusta alkuperäisessä rasiassaan. Kello on ollut lahjoittajan ensisijaisena käyttökellona vuodesta 1961 vuoteen 1976.

Alkuperäisessä rasiassaan on myös International Watch co kaliiperi 854 miesten automaattirannekello 1960-luvun puolivälistä. Kelloon on vaihdettu uusi ranneke, mutta alkuperäisen rannekkeen solki on säästetty ja mukana rasiassa. Kellotaulun alareunassa on merkintä T SWISS T. Kaksi T kirjainta kertovat, että osoittimien urissa olevassa loistemassassa on käytetty lievästi säteilevää tritiumia. Lahjoittajan kelloja huoltanut kelloseppä kertoo, että huoltoon tulleen IWC:n jousikotelosta oli hammas poikki. Uutta jousikoteloa etsittiin ympäri Suomea, mutta kun vastaavaa ei löytynyt, lähetettiin kello IWC:n tehtaalle, josta se palasi viimeisen päälle laitettuna.

Raumalla vuosikymmeniä toimineen kellosepän mukaan lahjoittaja oli innokas kellomies ja tarkka kellojensa kanssa.

Lahjoitus on Suomen Kellomuseolle kiinnostava paitsi hyvälaatuisten kellojen kokoelmana, myös suomalaisen kellonkäyttökulttuurin dokumentointina.